Kode Iklan

Massivt Trä Möbler Köpguide

Detta massivt trä möbler Köpguide ser in fakta om att köpa traditionella möbler i massivt trä. Till att börja med, om du verkligen gillar att bevara möbler, bör du ställa dig några frågor innan du börjar jakten.
  1. Vad är den speciella styling du letar efter?
  2. Hur länge vill du behålla möblerna?
  3. Kräver det regelbundet underhåll?
  4. Är det för föråldrat att vara ur modet säga tio år från nu?
  5. Skulle du bli uttråkad att titta på det några år från nu?
De flesta av oss gillar att bevara möbler för det värde det innehar. Stil och tema, eller något från den tid som gör alla utgifter värt!
Massivt trä eller lövträ möbler: det är viktigt att veta skillnaden mellan lövträ och barrved. Lövträ kommer från icke-needled träd som lönn, körsbär eller mahogny. Träet är känt för sin robusthet och hållbarhet, men är svårt för någon carving och detaljerad form av träarbete. Se till att massivt trä möbler faktiskt har massivt trä på alla möbler delar och bitar. Även massivt trä expanderar och kontraherar enligt temperatur-och fuktighetsförändringar, så möbler gjorda i plywood och inramade i fanerat massivt trä kan vara en bra idé att köpa.
Fasta träslag torkas långsamt i ugnar tills den behåller ungefär sex procent fukthalt. Sedan skärs den och formas i bitar som ger möblernas strukturella integritet. Sådana fasta trästycken kan innehålla ben, hölje och detaljer som stöder möblerna. Lederna ges ofta ytterligare styrka med bindningslim. För att säkerställa ett bra jobb och om möblerna är ordentligt sammanfogade kan du lyfta den med ett hörn och se. Vid lyftning bör möblerna vara fasta och behålla sin form utan att racka eller vrida.
Softwoods: härrör från nållager träd som tall eller cederträ, barrved är bra för carving och deras yta kan huggen, men träet kan se vittrade på grund av dess mjuka yta som lätt kan märkas och fläckig
Plywood och Spånskiva: användning av icke-massivt trä för att konstruera möbler har varit det mest missförstådda konceptet. Eftersom massivt trä kan expandera och kontrahera enligt fuktighetsförändringar i vädret är det viktigt att använda plywood eller slipat trä för att hjälpa till med att uppnå en stabil och användarvänlig produkt. Speciellt i dörr-och bordkonstruktion måste massivt trä ha en platt bas för att förstärka den nödvändiga stabiliteten. Plywoodprodukter tillverkade av marken trä är robusta och mindre benägna att varp eller split. Dessa stora platta paneler är oftast inramade i massivt trä och täckt av faner för att återskapa utseendet på en stor bit av trä. Fanering är en process i sig och förklaras i nästa punkt.
Faner: fanering är en process som gör det möjligt för det naturliga kornet att dyka upp vackert på ytan. Traditionella sovrumsmöbler och matbord och byråer används fanering med en tunn skiva av trä valt för sin enastående karaktär. Fanering har använts traditionellt, med anor från forntida Egypten och Rom på 1700-talet. Vi hittar träfaner i olika typer av möbler och prissättning idag. Fördelarna med fanering är många. För att täcka kärnpanelerna appliceras faner ofta modemönster som faktiskt förbättrar skönheten hos alla möbler som är av många veck. Vanligtvis används dyrare träslag som skulle vara för kostsamma eller bräckliga att använda som strukturella delar som faner.
Finish: efterbehandling spelar en viktig roll i utseendet på alla möbler. De finaste möbler som säljs dessa dagar innebär vanligtvis en intrikata efterbehandling process för att uppnå felfri utseende. Involverar olika steg, när en möbel är klar är det noggrant slipas eller torkas. För att markera träkornet används ibland stålull. För traditionella mönster, flyga specking eller störande är åtagit sig att skänka pjäsen med antika utseende.
Senare appliceras en slipförseglare under slutfinishen. En slutlig slipning görs före appliceringen av topplacken. Lackering görs också; det används under sista steget för det slutliga utseendet, vilket ger stycket sitt färdiga utseende. Lackering oavsett om det görs i matt, platt eller blank yta kan förse en bit med stor skönhet och även göra den Vattentät och tålig för lång sikt.
Gravering eller tryckning: fanering är en kostsam process och för att minska kostnaden finns det en metod som används för att reproducera träkornet. Trä bilden appliceras på toppen av platta paneler som en look alike. Om du letar efter den ursprungliga sak, försök att kontrollera ytan noga, när graverad, kornet kommer att se jämn och enhetlig, nästan felfri utan textur variation som är ett tecken på att det inte kan göras från en bit av trä. Gravyr och tryckning görs normalt på insidan av en möbel som gör finishen billigare. En av de största nackdelarna med ett sådant alternativ är dock att det inte är resistent och kornen kan lätt lossna när de utsätts för vatten eller något lösningsmedel.
För massivt trä möbler som skåp och lagringsenheter, kanske du vill se till att lådorna är gemensamt säkra och dovetailed för enkel glidning. Också uppmärksamma dörrarna så att de svänger lätt utan att gnida eller gnugga, och att långa dörrar är fästa med studie gångjärn. Praktiska detaljer bör hjälpa dig att kolla med tillverkaren innan du gör flytten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kode Iklan